Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Koalicija „Positive Tolerance“ promoviše misiju, ciljeve i rezultate rada

Zenica, april 2021. godine

 

Koalicija za borbu protiv mržnje „Positive Tolerance“ ovih dana je snimila promotivni spot o svom radu koji možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=g7eX_G6ke-g 

 

Cilj spota je snažnije profiliranje koalicije u zajednici kao i mobiliziranje svih zainteresovanih grupa i pojedinaca da podrže misiju koalicije i pridruže se njenom radu.

 

 

Članovi i članice koalicije, predstavnici udruženja i pojedinci iz Zenice nastoje biti aktivan, mobilizirajući i prepoznatljiv akter i forum za jačanje saradnje i partnerstva između svih subjekata kako bi se dao doprinos daljnjoj izgradnji otvorene, uključive i prosperitetne zajednice svih građanki i građana grada Zenice.

Fokus rada koalicije u 2021. godini je saradnja sa Gradskom upravom Zenica na prepoznavanju i sistemskoj integraciji mjera za jačanje društvene povezanosti i borbe protiv netolerancije.

Neformalna koalicija za borbu protiv mržnje sa područja grada Zenica „Positive Tolerance“ formirana je 20. aprila 2017. godine i okuplja udruženja: Budimo prijatelji, Centar za mlade „INPUT“, Centar ženskih prava, Forum građana, Lotos, Savez izviđača grada Zenice, Kam, Pomirenje, i Kreativci.

Svi zainteresirani za priključenje radu koalicije mogu nam se obratiti na mail koalicije koalicija.pt@gmail.com.https://www.youtube.com/watch?v=g7eX_G6ke-g
Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija